Fără categorie

Droguri

Trafic

*PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE DROGURI*

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a unor persoane cercetate pentru de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetările efectuate în prima cauză, având ca obiect infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc, s-a reținut că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi comercializat droguri de risc (canabis) și mare risc (cocaină), către consumatori din județul Mehedinți.

De asemenea, din materialul probator administrat a reieșit că una dintre acestea ar fi achiziționat, în mai multe rânduri, cocaină de la o altă persoană cercetată, în scopul revânzării.

În cea de a doua cauză, s-a reținut că persoanele cercetate ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de risc (canabis), cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei, pentru o doză.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 6 martie a.c., au fost descoperite și ridicate diferite cantități de canabis și cocaină, 10 telefoane mobile, 5 grindere, recipiente și alte bunuri cu urme de materie vegetală sau substanță albă, o pușcă cu aer comprimat și 3 cutii metalice conținând alice, 4.005 euro, 100 de dolari și 3.720 de lei, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus, în două cauze penale, reținerea a 4 persoane și măsura controlului judiciar față de una.

La data de 7 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute și măsura controlului judiciar față de celelalte două.

La acțiune au participat jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Observ-Tot

Bine ați venit la observ-tot.ro, sursa dvs. de știri de încredere și actualizări relevante! Suntem dedicați să vă oferim informații precise, imparțiale și de înaltă calitate, acoperind o gamă largă de subiecte și evenimente din diverse domenii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button