Ancheta

Viperele din apartament

Un om a murit

O poveste amplă cu o crescătorie ilegală de vipere- Drobeta-Turnu Severin!

Proprietarul a fost găsit decedat în urmă cu o săptămână chiar în apartamentul în care deținea o crescătorie ilegală de șerpi!

Printre cele șapte reptile se aflau șase vipere cu corn și un piton.

Autoritățile din Mehedinți desfășoară o amplă anchetă după decesul unui tânăr de 36 de ani din Drobeta Turnu Severin. Acesta a fost găsit decedat la sfârșitul săptămânii trecute în apartament acolo unde deținea o crescărorie ilegală de reptile. Este vorba despre 7 reptile: șase vipere cu corn, un piton.

Poliția a deschis în acest caz, dosar penal pentru ucidere din culpă, iar trupul neânsuflețit al tânărului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. În acest moment se așteaptă rezultatele testelor patologice și toxicologice, pentru a se stabili dacă bărbatul a fost sau nu mușcat de vreo una din reptile. Pe corpul bărbatului au fost găsite mai multe leziuni tegumentare, însă până în acest moment nu se știe dacă este vorba sau nu despre mușcături/ înțepături ale reptilelor.

Anchetatorii nu au găsit urme de venin la fața locului. În urma incidentului, reptilele au fost introduse în cutii speciale, urmînd să fie ridicate de autorități. Echipe mixte de polițiști, biologi și specialiști ai Gărzi de Mediu se vor deplasa la locuința bărbatului pentru a ridica reptilele. De altfel surse din anchetă spun că, de-a lungul timpului, reptilele ar fi scăpat, în repetate rânduri pe scara blocului, tânărul locuind intr-un apartament situat la etajul 7 al unui bloc turn din Drobeta Turnu Severin.

Ipj Mehedinți: ,,Reptile salvate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor

La data de 09 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor cu sprijinul unui specialist biolog din cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române, reprezentanți ai D.S.V.S.A. și comisari ai Gărzii de Mediu Mehedinți, sprijiniți de jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinți au ridicat astăzi mai multe reptile de la o locuință din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Acestea aparțineau unui bărbat de 36 de ani, din municipiu, care la data de 01 mai a.c., a fost găsit decedat în locuința respectivă.

La identificarea preliminară s-a stabilit că în imobil se aflau 7 reptile, respectiv 3 vipere aparținând familiei Vipera Ammodytes, 3 șerpi aparținând familiilor Colubridae și Anguidae și un exemplar exotic de piton Constrictor, care se aflau în spații special amenajate ce au fost sigilate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor.

Acestea au fost ridicate de specialiștii Institutului de Biologie al Academiei Române urmând a fi efectuate procedurile legale.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art.52, alin.1, lit. g din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.,,

 

Observ-Tot

Bine ați venit la observ-tot.ro, sursa dvs. de știri de încredere și actualizări relevante! Suntem dedicați să vă oferim informații precise, imparțiale și de înaltă calitate, acoperind o gamă largă de subiecte și evenimente din diverse domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button