Dezvăluiri

Incendiu la Hidrocentrala Porțile de Fier I.

Pompierii au intervenit de urgență

Informațiile publicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți arată că a izbucnit un incendiu la Hidrocentrala Porțile de Fier 1, aflată în localitatea Gura Văii.

Așadar, joi seară a izbucnit un incendiu la un transformator electric aparţinând de Hidrocentrala Porţile de Fier 1, manifestându-se cu flacără deschisă. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a oferit mai multe informații.

A izbucnit un incendiu la Hidrocentrala Porţile de Fier 1

Update: Biroul de Presă al Hidroelectrica a transmis că funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată în urma incendiului de la un transformator de la Porțile de Fier I.

Hidroelectrica a informat că incendiul a izbucnit în jurul orei 20:30, la Hidrocentrala Porțile de Fier, la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5.

Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet.

Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt în proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%”, a transmis Hidroelectrica.

Potrivit reprezentanților Hidroelectrica, în cursul dimineții de vineri se va efectua o evaluare a pagubelor. Ulterior, vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reperelor afectate și restabilirea condițiilor normale de lucru.

Știrea inițială: Potrivit ISU Mehedinți, incendiul s-a manifestat violent, cu flacără deschisă. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Informațiile publicate recent arată că incendiul a fost pus sub control de forțele de intervenție.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis că incendiul a fost localizat datorită intervenţiei operative a salvatorilor.

Astfel, pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat. Totuși, se acţionează în continuare pentru lichidarea incendiului.

Video

@alin.ghiciulescu

partea 1 Observ Tot- „Daca-ști…10 minute pe zi!” Episodul 2

♬ sunet original – GHICIULESCU

 

Observ-Tot

Bine ați venit la observ-tot.ro, sursa dvs. de știri de încredere și actualizări relevante! Suntem dedicați să vă oferim informații precise, imparțiale și de înaltă calitate, acoperind o gamă largă de subiecte și evenimente din diverse domenii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button